Motionskurser och simskola

Bokning

För att kunna boka en simskola eller annan kurs behöver du Bank-ID eller besöka receptionen i någon av Stockholms stads sim- och idrottshallar och legitimera dig. Därefter kan du skapa ett konto och börja boka. Inloggningen till aktivitetsbokningen är personlig men du kan boka andra deltagare via din inloggning. Du ser dina bokningar, betalningar och kan följa eventuell köplats via ”Mina bokningar”.

För att kunna boka en kurs måste man inneha rätt ålder. Deltagaren ska senast under kursens gång uppfylla ålderskraven.

Observera att kursplatsen är personlig och kan inte överlåtas till någon annan.

Du som vill boka en kurs till reducerat pris* måste boka och betala kursen i receptionen på din sim- och idrottshall för att få rätt pris. Om du felaktigt bokat en plats via aktivitetsbokningen kan vi inte garantera att du får en plats till det reducerade priset.

*För simskola har du som uppvisar giltigt Fysisk aktivitet på recept (FaR®) rätt till reducerat pris. För övriga kurser har du som är studerande, pensionär, arbetslös och du som uppvisar giltigt Fysisk aktivitet på recept (FaR®) rätt till reducerat pris.

Betalning

Betalning av kurs kan ske på två sätt:

1. Betala direkt med kontokort/betalkort via ”Mina bokningar”.

2. Betala senare, inom tio dagar från bokningstillfället, antingen med kontokort/betalkort via ”Mina bokningar” eller i receptionen på din sim- och idrottshall.

Har du bokat din kurs närmare än 10 dagar innan kursstart ska betalning ske direkt eller senast innan kursstarten om det är färre än 10 dagar kvar till kursstart. Vid utebliven betalning avbokas kursen automatiskt.

Observera att receptionen på din sim- och idrottshall kan vara stängd då kursen startar och då kan du inte betala i samband med kursstarten, kontrollera därför receptionens öppettider. Om din kurs inte är betald vid kursstart kommer du bli nekad till att delta och din plats avbokas automatiskt dagen efter kursstart. Om detta skulle inträffa får du i mån av plats göra en ny bokning till fullt kurspris via receptionen och delta vid nästa kurstillfälle.

Avbokning

Tillfälligt ändrade avbokningsvillkor.
Under 2021 gäller tillfälligt ändrade villkor för avbokningar av simskola och motionskurser hos oss.
Du kan avboka kursen senast dagen före kursstart.
Behöver du avboka på grund av sjukdom under kursens gång, kan du avboka och få återbetalning för de lektionstillfällen som återstår.

För simskola och motionskurser som börjar från och med år 2022 gäller våra ordinarie avbokningsvillkor som är 5 dagar före kursstart.


Om kursen inte är betald avbokar du din kurs själv via ”Mina bokningar”.

Om kursen är betald via internet ska du kontakta simhallar@stockholm.se för avbokning och återbetalning.

Om kursen är betald via din sim- och idrottshall så görs återbetalning på samma sim- och idrottshall mot uppvisande av kvitto.

Ombokning/gruppbyte

Om bokningen inte är betald kan du avboka din kurs via ”Mina bokningar” och boka en ny kurs i mån av plats.

Om bokningen du önskar avboka är betald via internet kan vi flytta över betalningen till den nya bokningen förutsatt att båda kurserna har gjorts av samma person och att båda kurserna har samma pris. Kontakta oss via simhallar@stockholm.se

Vid simskola bedömer simläraren alla deltagare under lektion 1-3 och kan om nödvändigt placera om deltagaren till rätt nivå.

Köplats

En köplats innebär att du kan få en ordinarie plats om avbokningar sker i en grupp som är fullbokad. Du köar endast till den specifika gruppen. Köplatsen förfaller fem dagar innan kursstart och har du då inte fått en ordinarie plats så behöver du boka en ny kurs.

Du följer din köplats via ”Mina bokningar” och ett meddelande skickas per e-post om du får en ordinarie plats.

När du har fått en ordinarie plats gäller villkoren för bokning och kursen ska betalas inom tio dagar eller senast innan kursstart om det är färre än 10 dagar kvar till kursstart.

Du kan boka andra kurstillfällen även om du har en köplats.

Gruppträning

Bokning

För att kunna boka gruppträning måste du ha ett periodkort alternativt klippkort som gäller för gruppträning. Inloggningen till aktivitetsbokningen är personlig.

För bokning med klippkort gäller att flera personer kan dela på ett klippkort. Då inloggningen i aktivitetsbokningen är personlig kan du inte boka aktiviteter som överlappar varandra, därför är det lämpligt att varje användare har en egen inloggning.

Gruppträningsklasserna är bokningsbara åtta dagar före start och du kan ha högst fem aktiva bokningar samtidigt.

Biljett för gruppträning hämtar du ut i biljettautomat på respektive sim- och idrottshall tidigast tre timmar och senast 12 minuter innan passet börjar.

Avbokning/ej uthämtad biljett

Får du förhinder ber vi dig omgående avboka din plats via ”Mina bokningar”, dock senast 60 min före passets start. Om du inte har hämtat ut din biljett senast 12 minuter innan träningspasset börjar, avbokas din plats och släpps som drop in-biljett. Du får en notering registrerad som ”ej uthämtad”.

Blockering

Om du inte hämtar ut en bokad biljett vid tre tillfällen under 21 dagar blir ditt konto blockerat för bokning. En ”ej uthämtad” markering är aktiv i 21 dagar, därefter förfaller den. Du kan boka igen när den äldsta markeringen förfaller och du har mindre än tre aktiva makeringar.

Du kan fortfarande träna men får hämta ut en drop in-biljett till gruppträning i receptionen på din sim- och idrottshall tidigast tre timmar innan aktiviteten startar under denna tid.

Köplats

En köplats innebär att du kan få en ordinarie plats till en klass som är fullbokad om avbokningar sker. Du kan stå i kö fram till 60 minuter innan träningspasset börjar. Därefter gäller endast ordinarie platser och din köplats förfaller.

Du följer din köplats via ”Mina bokningar” och ett meddelande skickas per e-post om du får en ordinarie plats.

När du har fått en ordinarie plats gäller reglerna för bokning. Har du inte avbokat av din plats 60 minuter före passets start eller hämtat ut din biljett i tid, senast 12 minuter innan passet börjar får du en markering.

Frågor

För frågor om bokning så hänvisar vi dig i första hand till ”Frågor och svar”. Hittar du inte svaret på din fråga där kan du använda formuläret ”Kontakta oss” för personlig service.

För information och frågor om simskola, andra kurser, gruppträningsklasser, öppettider, priser med mera ber vi dig besöka http://www.stockholm.se/idrott eller kontakta din sim- och idrottshall.

Prislista

Klicka här för information om priser

Välkommen!

Stockholms stads simhallar

Beckomberga simhall • Eriksdalsbadet • Farsta simhall • Forsgrénska badet • GIH-badet • Husbybadet • Järvabadet • Kronobergsbadet • Sandsborgsbadet • Skärholmens simhall • Tensta simhall • Vällingby simhall • Västertorps simhall • Åkeshovs simhall