Hoppa till huvudinnehåll

Autism och samsjuklighet på fördjupad nivå

OBS! Kursen kräver grundläggande förkunskap om autism från Forum Carpes grundkurs om Autism och NPF eller motsvarande.

Den här kursen ger fördjupad kunskap om autism och de vanligaste diagnoserna för psykiatrisk samsjuklighet liksom vilka konsekvenser det kan leda till. Kursen handlar även om hur man kan arbeta systematiskt för att förebygga och minska utmanande beteenden genom att kartlägga behov, ompröva arbetssätt och anpassa miljöer. Vidare lyfts strategier, metoder och bemötande för att stödja den enskilde på bästa sätt utifrån tillgänglig kunskap, forskning och med den enskildes delaktighet.

Innehåll

  • Kommunikation & miljö

  • Psykiatrisk samsjuklighet

  • Beroende

  • Utmanade beteenden

  • Strategier och metoder

  • Lågaffektivt bemötande

  • Evidensbaserat förhållningssätt

Utbildningsdagen innehåller en kombination av teoretiska avsnitt och fallbeskrivningar.

Föreläsare

George Rein är legitimerad psykolog med KBT-inriktning, utbildare och handledare med lång erfarenhet av att arbeta i specialistteam kring personer med svåra beteenden vid habiliteringsenhet för barn och vuxna.

Plats

Kompetensutvecklingsinstitutet, KUI

Närmaste tunnelbanestation: Fridhemsplan

Drottningholmsvägen 37, 2 trappor till vänster

Lokal Tomaten, ta direkt till höger och gå längst in i lokalen.Tid, plats och anmälan

Datum:
2022-09-30
Starttid:
09:00
Sluttid:
16:00
Sista anmälningsdatum:
2022-09-23
Plats:
Drottningholmsvägen 37
Form:
Föreläsning
Målgrupp:
Medarbetare och chefer inom LSS utförarverksamhet
Kontakt:
Ingela Nilsson
Övrig information:
Anmälan görs via chef då maximalt 2 medarbetare per chef kan anmälas eftersom antalet platser är begränsade. Anmälan är bindande men det går bra att skicka en ersättare om du inte kan delta. När du anmäler dig till aktiviteten får du ett bekräftelsemail där det finns länkar som du kan använda för att avboka eller göra ändringar i din anmälan. Kom därför ihåg att spara bekräftelsemailet. Tänk på att avboka din plats senast en vecka för aktiviteten. Om du inte avbokar din plats i tid medför det en avgift på 1000 kronor som betalas av din arbetsgivare. Det gäller även vid sjukdom eller andra oförutsedda händelser som gör att man inte kan delta. Lunch ordnas på egen hand. Fika ingår. Meddela eventuella allergier till Ingela Nilsson.