Under det här seminariet berättar en verksamhetsutvecklare, en resultatenhetschef, två verksamhetschefer och en utredare om sina olika perspektiv på det praktiska arbetet med lex Sarah. Du får också möjlighet att delta i gruppdialoger med erfarenhetsutbyte och gemensam reflektion.
Innehåll
Susanne Larsson är verksamhetsutvecklare i Södertälje kommun och inleder dagen med en bild av skyldigheten att rapportera avvikelser och missförhållanden som en del i det övriga systematiska kvalitetsarbetet. Här tydliggörs kopplingen mellan arbets- och förhållningssätt, verksamhetens organisation och den goda viljan till kvalitet när det gäller rapportering och hantering av lex Sarah.
Anette Johnson är resultatenhetschef i Södertälje kommun och berättar om sina erfarenheter av att utveckla arbetet med lex Sarah-rapportering i verksamheten tillsammans med medarbetarna.
Marie Gustafsson och Maida Saracevic arbetar som verksamhetschefer inom Waxö Omsorg och beskriver organisationens resa från att utforma och förenkla avvikelserapporten till att få avvikelserapportering och arbete med lex Sarah att bli en värdefull del i det ständiga förbättringsarbetet. De lyfter även vikten av ett verksamhetsnära ledarskap och struktur för uppföljning.
Linda Lantz från Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning delar med sig av sina erfarenheter som utredare av lex Sarah-rapporter och hur hon tillsammans med verksamhetscheferna systematiskt arbetar med förbättringsarbete utifrån utredningarna.