Hoppa till huvudinnehåll

GENOMFÖRS DIGITALT
Om ME CFS för handläggare

Välkommen till en utbildningsdag om ME eller CFS som är en neurologisk sjukdom som bland annat leder till trötthet och utmattning. Om du vill förstå mer om diagnosen och dess konsekvenser, så är det här en utbildningsdag för dig.

Innehåll


  • Vad är ME/CFS?* Och vilka är symtomen?

  • Att leva med diagnosen och konsekvenser i vardagen?

  • Hur hitta balans? Aktivitet och vila

  • Delaktighet och självständighet – stöd?

  • Personlig omvårdnad och hjälpmedel

  • Bemötande och förhållningssätt

  • Anhöriga och omgivningens förståelse

*ME står för myalgisk encefalomyelit. Myalgi betyder muskelsmärta och encefalomyelit är en inflammation i hjärna och ryggmärg. CFS står för chronic fatigue syndrome, som betyder kroniskt trötthetssyndrom. Sjukdomen kallas ofta för ME.

Föreläsare


Anders Widmark är utbildare på Kompetensutvecklingsinstitutet med 30 års erfarenhet inom vård och omsorg. Han har tidigare arbetat som adjunkt på Sophiahemmets högskola med ansvar för programmet om vård vid neurologiska sjukdomstillstånd samt programmet Specialistsjuksköterska – inriktning akutsjukvårdhälsa.

Plats

Genomförs digitalt och via anslutningslänk
Tid, plats och anmälan

Datum:
2021-11-30
Starttid:
09:00
Sluttid:
16:00
Sista anmälningsdatum:
2021-11-16
Plats:
Genomförs digitalt
Form:
Föreläsning
Målgrupp:
Handläggare inom LSS och socialpsykiatri
Kontakt:
Ingela Nilsson
Övrig information:
Anmälan är bindande, men det går givetvis bra att skicka ersättare vid förhinder. Om platsen inte tas i anspråk och inte avbokas kommer en avgift på 1000 kronor att utgå. Avgiften utgår även vid sjukdom eller andra oförutsedda händelser som gör att man inte kan komma till föreläsningen eller kursen. Avanmälan senast en vecka innan aktuellt datum. Observera att det eventuellt kan bli aktuellt med fördelning av platser vid hög efterfrågan.