Hoppa till huvudinnehåll

Din roll och ditt uppdrag som personlig assistent

När personlig assistans blev en insats var det en viktig samhällsreform för målet att främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet. De här två halvdagarna ger dig som personlig assistent kunskap om din roll i det större sammanhanget där lagstiftning och konventioner om mänskliga rättigheter är en del.

Hur hänger det ihop med det du gör varje dag på jobbet? Du kommer att få reflektera över hur ditt förhållningssätt och din syn på personlig assistans påverkar resultatet av ditt arbete, bland annat med hjälp av reflektionsfrågor som du får med dig mellan de två halvdagarna. Hur vet du att du gör rätt och vad är kopplingen mellan makt, etik och bemötande?

Föreläsare

Halvdagarna leds av Suzanne Elmqvist som själv lever med personlig assistans sedan 30 år. Suzanne är organisationskonsult och handledare och arbetar bland annat med handledning av personalgrupper, ledarutveckling och coaching. Under 10 år arbetade hon även som personalchef och har stor erfarenhet av utbildning inom LSS.

Tid

  • Dag 1: 2022-11-24

  • Dag 2: 2022-12-02

Kl. 09.00-12.00 båda tillfällena

Tid, plats och anmälan

Datum:
2022-11-24
Starttid:
09:00
Sluttid:
12:00
Antal tillfällen:
2
Sista anmälningsdatum:
2022-11-20
Plats:
Drottningholmsvägen 37
Form:
Tvådagarskurs
Målgrupp:
Personliga assistenter
Kontakt:
Mia Grauers
Övrig information:
Anmälan är bindande men det går bra att skicka en ersättare om du inte kan delta. När du anmäler dig till aktiviteten får du ett bekräftelsemail där det finns länkar som du kan använda för att avboka eller göra ändringar i din anmälan. Kom därför ihåg att spara bekräftelsemailet. Tänk på att avboka din plats senast en vecka före aktiviteten. Om du inte avbokar din plats i tid medför det en avgift på 1000 kronor som betalas av din arbetsgivare. Det gäller även vid sjukdom eller andra oförutsedda händelser som gör att man inte kan delta.