Hoppa till huvudinnehåll

Självskadebeteende inom socialpsykiatri

Självskadebeteende inom socialpsykiatri – självskadebeteende som överlevnadsstrategi

Självskadebeteende är vanligt förekommande hos såväl ungdomar som vuxna. Många verksamheter och anhöriga möter människor med självskadebeteende som kan ta sig i uttryck på många sätt. Under denna dag får du kunskap om hur självskadebeteende kan se ut, varför man skadar sig själv och hur du bäst stödjer och förstår den med självskadandebeteende. I bemötandet är det nödvändigt med en fast och kunskapsmässig grund att stå på. Innehållet utgår från ett humanistiskt perspektiv, aktuell forskning och föreläsaren Georges Reins kliniska erfarenheter av självskadande beteende.

Innehåll

  • Vad är självskadande beteende?

  • Vad är copingorienterat självskadebeteende?

  • Myter om självskadande

  • Vad är syftet med självskadande?

  • Hur kan man förstå och stödja?

  • Självskadebeteende och identitet

  • Professionellt bemötande och egna känslor

Föreläsare

George Rein är handledare, föreläsare och legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Han har mångårig erfarenhet av problemskapande beteende och handledning av personalgrupper och anhöriga i bemötandet av människor inom LSS, socialpsykiatri och demensvård. Under tio år arbetade han i ett specialistteam för svåra beteenden på habiliteringen i Uppsala. Sedan dess har George handlett personalgrupper inom kommunala och privata verksamheter.

Plats

Kompetensutvecklingsinstitutet, KUI
Närmaste tunnelbanestation: Fridhemsplan
Drottningholmsvägen 37, 2 trappor till vänster
Lokal Tomaten, ta direkt till höger och gå längst in i lokalen.Tid, plats och anmälan

Datum:
2022-10-21
Starttid:
09:00
Sluttid:
16:00
Sista anmälningsdatum:
2022-10-07
Plats:
Drottningholmsvägen 37
Form:
Föreläsning
Målgrupp:
Medarbetare och chefer inom socialpsykiatri och HSL-teamen
Kontakt:
Mia Grauers
Övrig information:
Anmälan är bindande men det går bra att skicka en ersättare om du inte kan delta. När du anmäler dig till aktiviteten får du ett bekräftelsemail där det finns länkar som du kan använda för att avboka eller göra ändringar i din anmälan. Kom därför ihåg att spara bekräftelsemailet. För- och eftermiddagsfika ingår. Lunch ordnas på egen hand. Meddela eventuelle allergier till Mia Grauers. Tänk på att avboka din plats senast en vecka för aktiviteten. Om du inte avbokar din plats i tid medför det en avgift på 1000 kronor som betalas av din arbetsgivare. Det gäller även vid sjukdom eller andra oförutsedda händelser som gör att man inte kan delta. Lunch ordnas på egen hand. Fika ingår. Meddela eventuella allergier till Mia Grauers.