Hoppa till huvudinnehåll

Utmanande beteende – förstå, förebygga och bemöta

Välkommen till en föreläsning om utmanande beteende. Vi går igenom hur dessa beteenden kan uppstå, hur de kan förebyggas och hur vi agerar när utmanande beteende förekommer.

Föreläsningen riktar sig till dig som arbetar med personer som har intellektuell funktionsnedsättning och autism och som har behov av stöd i form av till exempel gruppbostad eller daglig verksamhet.

Föreläsarna ingår i ett tvärprofessionellt team som är specialiserat på allvarliga utmanande beteenden.

Innehåll

  • Vad är utmanande beteende?

  • Kan man medicinera bort beteendeproblematik?

  • Vad kan utlösa och vidmakthålla?

  • På vilka sätt kan diagnoser som intellektuell funktionsnedsättning och autism öka risken för utvecklandet av utmanande beteende?

  • Hur kan vi som verksamhet arbeta för att förebygga?

Föreläsare

Pernille Roch-Norlund, psykolog

Håkan Al Fakir och Channa Lönnå, specialpedagoger från VUB-teamet vid Habilitering och hälsa
Tid, plats och anmälan

Datum:
2022-11-22
Starttid:
09:00
Sluttid:
16:00
Sista anmälningsdatum:
2022-11-08
Plats:
Bolinders plan 1
Form:
Föreläsning
Målgrupp:
Utförare inom LSS
Kontakt:
Mia Grauers
Övrig information:
För- och eftermiddagsfika ingår. Meddela eventuella allergier till Mia Grauers. Lunch ordnas på egen hand. Observera att det eventuellt kan bli aktuellt med fördelning av platser vid hög efterfrågan. Anmälan är bindande men det går bra att skicka en ersättare om du inte kan delta. När du anmäler dig till aktiviteten får du ett bekräftelsemail där det finns länkar som du kan använda för att avboka eller göra ändringar i din anmälan. Kom därför ihåg att spara bekräftelsemailet. Tänk på att avboka din plats senast en vecka före aktiviteten. Om du inte avbokar din plats i tid medför det en avgift på 1000 kronor som betalas av din arbetsgivare. Det gäller även vid sjukdom eller andra oförutsedda händelser som gör att man inte kan delta.