Hoppa till huvudinnehåll

Förutsättningar för anmälan

Forum Carpes aktiviteter riktar sig till anställda i de kommuner och stadsdelsförvaltningar som ingår i Forum Carpes samverkan.

Planering och målgrupp

När det gäller längre kurser är det viktigt att du tar reda på om du kan prioritera att gå kursen innan du anmäler dig. Kontrollera också att du tillhör aktivitetens målgrupp så att innehållet ligger på rätt nivå och är relevant för din yrkesroll. Information om målgrupp för olika aktiviteter finns i kalendariet.

Registrering av närvaro

Du ansvarar själv för att din närvaro registreras av den som leder aktiviteten oavsett om aktiviteten genomförs fysiskt eller digitalt. Även om ni går en digital utbildning tillsammans i arbetsgruppen och använder en gemensam dator ska närvaron registreras individuellt. Om din närvaro inte registreras räknas du som frånvarande vilket medför en avgift som arbetsgivaren betalar.

Reservplats

Om en aktivitet är fullbokad kan du anmäla dig som reserv. När en plats eventuellt blir ledig får du en bekräftelse via mejl på att du har fått en plats. Om du inte längre kan eller vill delta måste du avboka platsen.

Avbokning och förseningsavgifter

Du avbokar din plats med hjälp av länkarna i bekräftelsemejlet som du fick när du anmälde dig. Därför är det viktigt att du uppger en korrekt e-postadress i anmälan.

Sista avbokningsdatum framgår av informationen om aktiviteten i kalendariet. Försenade avbokningar innebär en kostnad på 1 000 kronor för kurser och 500 kronor för nätverk som samordnas av Forum Carpes samordningsgrupp.

Avgiften tillkommer även vid sjukdom eller andra oförutsedda händelser som gör att du inte kan delta i aktiviteten. För att undvika avgift går det bra att skicka en ersättare som deltar i stället för dig. Då går du in via länkarna i bekräftelsemejlet och fyller i ersättarens uppgifter i stället för dina.

Information om specifika villkor för en aktivitet, till exempel hur många personer man får anmäla per chef, finns också i kalendariet.

Klicka här för att komma till kalendariet. »

Anmälan till högskole- och gymnasiekurser

För kurser på högskole- och gymnasienivå gäller särskilda villkor som du kan läsa mer om i kalendariet och i länken nedan.

Mer om gymnasiekurser hos Forum Carpe »