Ny lättläst bok: ”Det här är mitt liv - Martin berättar om lätt och svårt ”

09 september, 2022Boken ”Det här är mitt liv – Martin berättar om lätt och svårt” handlar om Martin Fallhagen som har Downs syndrom och intellektuell funktionsnedsättning. Martin har skrivit boken tillsammans med sin pappa och läsaren får följa Martins vardag på gruppboendet och den dagliga verksamheten.

Martins stora passion är att göra filmer. Redan när han var liten gjorde han filmer med sina leksaker som skådespelare. Numera spelar Martin in filmer om hur det är att bo på gruppbostad och han konstaterar att filmerna inte bara handlar om hans boende:

”Det kan gälla andra boenden också. De som ser filmerna kan få veta om de bor på ett bra boende. De kan få veta om personalen gör rätt. Så att det slipper bli fel för den som bor där.”

Martins filmer beskriver både det som är positivt och sådant som kan vara svårt, till exempel att behöva hjälp när man är vuxen och ständigt ha människor omkring sig eller när krånglig byråkrati blir ett hinder för ens drömmar.

Klicka här för att läsa mer och beställa boken på LL-förlagets hemsida. »

Klicka här för att läsa mer och beställa Martins Fallhagens filmer, med både amatörer och professionella skådespelare, på Martins egen hemsida. »

Klicka här för att se en intervju med Martin om filmen ”Party, problem och en rymdhjälte” i TV4. »
Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.

Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter