Hoppa till huvudinnehåll

Höstens gymnasiekurser är öppna för anmälan!

23 maj, 2022

En person föreläser för en grupp studenter. En cirkel med namnen på gymnasiekurserna.

Nu kan du anmäla dig till höstterminens gymnasiekurser hos Forum Carpe. Nytt för i år är kurserna Kommunikation och Aktivitetsledarskap.

I kursen Kommunikation får du lära dig mer om hur sociala och kulturella förhållanden påverkar vår kommunikation. Kursen innehåller även moment om digitala medier och informationsteknik som redskap för kommunikation och information liksom framväxten av olika mediekulturer. Dessutom får du kunskap om interaktion och kommunikation vid konflikter och konflikthantering.

Klicka här för att läsa mer om kursinnehåll och anmälan till Kommunikation. »

Kursen Aktivitetsledarskap fokuserar bland annat på ledarens betydelse för att inspirera och motivera till deltagande och delaktighet. Du får också lära dig att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera aktiviteter.

Klicka här för att läsa mer om kursinnehåll och anmälan till Aktivitetsledarskap, »

Specialpedagogik 1 är en kurs för dig som saknar grundläggande utbildning inom funktionshinderområdet men har erfarenhet av yrket. Kursen ger grundläggande kunskap om funktionsnedsättningar, samhällets insatser samt lagar och styrdokument. Andra kursmoment är samtalsmetodik med fokus på alternativ kompletterande kommunikation (AKK) samt olika hjälpmedel. Kursen ingår i Barn- och fritidsprogrammet och var tidigare en del av Vård- och omsorgsprogrammet.

Klicka här för att läsa mer om kursinnehåll och anmälan till Specialpedagogik 1. »

Om du redan har läst Specialpedagogik 1 eller har motsvarande kunskaper från äldre kurser och yrkeserfarenhet kan du fördjupa dina kunskaper genom kursen Specialpedagogik 2. Även den här kursen ingår i Barn- och fritidsprogrammet och var tidigare en del av Vård- och omsorgsprogrammet.

Klicka här för att läsa mer om kursinnehåll och anmälan till Specialpedagogik 2. »

Varje kurs ger 100 gymnasiepoäng och kurskostnaden är 4000 kr per kursplats. Läs mer om antagningsvillkor under respektive kurs i kalendariet.

Klicka här för att ladda ned Forum Carpes kursblad med höstens gymnasiekurser i PDF-format.
Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.


Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter