Instruktionsfilmer om basala hygienrutiner och skyddsutrustning

07 maj, 2020

person tvättar händer med tvål

Kunskap om basala hygienrutiner och smittskydd är en viktig del av arbetet i verksamheter som ger stöd och service enligt LSS och inom Socialpsykiatri. Rutinerna är till för att skydda de som tar emot stöd och alla medarbetare. Rutinerna bidrar till att säkerställa att smitta inte sprids inom verksamheten.

Här nedan kan du titta på nyligen framtagna instruktionsfilmer om både basala hygienrutiner och om skyddsutrustning. Dessutom hittar du ett informationsblad om rutinerna som du kan skriva ut och ta med dig. Filmerna och materialet är framtagna av Stockholms stads Äldreförvaltning i samarbete med MAS för LSS-hälsan Stockholm stad och Forum Carpe. Syftet med filmerna och informationsbladet är att nå ut med kunskap på ett tillgängligt sätt.

I filmen ovan får du information om vad som gäller kring till exempel arbetskläder, handhygien och skyddsutrustning.

I den här filmen finns information om vilken skyddsutrustning som du ska använda om du arbetar med individer som har misstänkt eller konstaterad covid-19-smitta. Du får också information om hur du tar på och av skyddsutrustningen.

Informationsblad – skriv ut och ta med (öppna som pdf) »

I informationsbladet finns information om vilken skyddsutrustning du ska ha vid kontakt på distans och vid närkontakt. Där står också hur du tar på och av skyddsutrustningen. Notera att det finns en QR-kod att använda för att snabbt och enkelt komma till instruktionsfilmerna som beskrivs ovan.Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.

Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter