Hoppa till huvudinnehåll

Missa inte! Samlarsyndrom för chefer inom socialpsykiatrin och barnkonventionen för handläggare

22 september, 2020

tre personer samtalar utomhus

Mer kunskap om samlarsyndrom för chefer inom socialpsykiatrin och hur tillämpar man barnkonventionen i praktiken som handläggare. Det är temana på två kommande nätverksträffar.

De öppna nätverksträffarna inom Forum Carpe är ett forum för dialog och erfarenhetsutbyte mellan kollegor över kommungränserna. Träffarna är mycket uppskattade och skapas utifrån de behov som finns hos de närvarande kommunerna.

Alla inom varje specifik målgrupp är välkomna att delta vid träffarna.

Nu vill vi särskilt tipsa om träffarna i oktober för chefer inom socialpsykiatrin och handläggare inom funktionshinderområdet. Läs mer om dem här under!

Chefer socialpsykiatri, 1 oktober

Johan Ågren och Jon Klingberg från Samlarteamet i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning deltar. De har under flera år haft ett projekt med forskningsstöd kring hur ge bästa stöd till personer med patologiskt samlande. Nu delar de med sig av sitt arbete och ger oss en inblick i metod och förhållningssätt som visat sig ge goda resultat. Du får också tips om var hitta mer kunskap!

Dessutom berättar Birgitta Hakia, enhetschef, Upplands Väsby kommun om deras pågående projekt, Agenda Välbefinnande, som handlar om psykisk hälsa.

Mer information och anmälan »

Handläggare, 13 oktober

Barnkonventionen som lag – hur arbetar vi med ett barnrättsperspektiv i praktiken? Hanna Rossetti, utredare inom funktionshinderområdet vid Stockholms stad, presenterar stadens arbete med att införliva barnkonventionen i handläggningen och hur arbeta med barnkonsekvensanalyser.

Mer information och anmälan »


Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.


Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter