Hur skapar man en skrivargrupp för personer med IF?

27 januari, 2023


I mars kan du ta del av två webbinarier på temat lättläst. Skrivpedagogerna Jenny Friman och Åsa Söderling berättar om sina egna erfarenheter av att leda en skrivargrupp för personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF) och ger exempel på arbetssätt med skrivande i en grupp där text och läsning kan vara en utmaning.

En del av skrivargruppens arbete ledde fram till den lättlästa novellsamlingen ”Minnen och fantasier” som gavs ut av LL-förlaget 2022. Boken innehåller nio noveller och korta texter där varje författare ger tips om skrivande till andra som vill börja skriva. Det finns även en handledning till boken med olika övningar som är tänkta att ge läsarna en djupare förståelse för texterna och samtidigt inspirera till eget skapande.

Klicka här för mer information om boken.

I det andra webbinariet berättar professor Åsa Wengelin om sin pilotstudie av hur en lättläst bok skapas, vad som gör en bok lättläst och hur man häller kvar läsaren. De två webbinarierna är ett samarbete mellan LL-förlaget/MTM, CHILLL vid Linnéuniversitetet och Dyslexiförbundet Skåne.

Klicka här för mer information och anmälan till båda webbinarierna.
Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.

Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter