Synka är här – ny digital utbildning inom personlig assistans

13 maj, 2020

personer som tar en promenad i en park

Synka heter en ny digital utbildning som Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA), tagit fram. Utbildningen riktar sig till alla fyra uppdrag inom den personliga assistansen: assistansanvändare, personlig assistent, arbetsledare och assistansanordnare. Konceptet bygger på att tydliggöra vilka rättigheter och skyldigheter som ingår i samtliga uppdrag samt att definiera vilka lagar och regler som gäller. På så sätt ökar samsynen – något alla inom den personliga assistansen vinner på!

Det här är Synka

Förutom en kortare introduktion, innehåller Synka tre utbildningar: assistansanvändare, personlig assistent och arbetsledare. Assistansanordnaren kan med fördel gå alla utbildningar. I nuläget, då behovet av personliga assistenter är väldigt stort, kan Synka vara ett bra sätt att snabbt komma i arbete igen för den som vill jobba som personlig assistent.

Under 2020 erbjuds utbildningen för personliga assistenter till ett introduktionspris på 295 kr (ink. moms) per deltagare. Övriga utbildningar är gratis. I maj kommer Synka också att finnas på engelska och arabiska.

Tillgänglig där du är

Eftersom Synka är digital kan utbildningen göras på mobil, surfplatta eller dator. Varje utbildning tar ungefär en timme att genomföra. Och behöver du avsluta en utbildning innan du gått den färdigt, kan du pausa och komma tillbaka vid ett senare tillfälle.

Läs mer om Synka och/eller gå en utbildning (extern länk) »

Läs mer om IfA (extern länk) »Prenumerera på nyheter

Fyll i din mejladress här för att få mejlutskick när en nyhet har publicerats på forumcarpe.se.

Läs mer om hur Forum Carpe hanterar personuppgifter