GENOMFÖRS DIGITALT
Din roll och ditt uppdrag som personlig assistent

Aktiviteten genomförs digitalt. Läs längst ner vad det innebär för dig.

Innehåll

Välkommen till två halvdagar om personlig assistans. De leds av Suzanne Elmqvist som själv lever med personlig assistans sedan 30 år.

Personlig assistans var när det blev en insats en viktig samhällsreform mot mål att främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet. Föreläsningen ger dig som personlig assistent kunskap om din roll i det större sammanhanget där lagstiftning och konventioner om mänskliga rättigheter är en del.

Hur hänger det här ihop med det du gör varje dag på jobbet? Du kommer att få reflektera över hur ditt förhållningssätt och din syn på personlig assistans påverkar resultatet av ditt arbete. Hur vet du att du gör rätt och vad är kopplingen mellan makt, etik och bemötande? Reflektionen görs bland annat genom reflektionsfrågor mellan de två halvdagarna.

Föreläsare

Suzanne Elmqvist, organisationskonsult och handledare. Arbetar med handledning av personalgrupper, ledarutveckling och prof. coaching. Suzanne har tidigare arbetat som personalchef i 10 år. Stor erfarenhet av utbildning inom LSS.

Datum och tid

13 och 20 november, båda dagarna 9.00-12.00

Övrig information

Även ni som tänker genomföra utbildningen tillsammans i arbetsgruppen och endast använda en dator och en länk behöver göra en anmälan per person. Anmälningsuppgifterna behövs för statistik och eventuella kursintyg.


Aktiviteten genomförs digitalt – vad innebär det?

Den här aktiviteten genomförs digitalt. Det innebär att ingen fysisk träff kommer att ske utan den hålls istället på det utsatta datumet via webben. Du kommer att få en länk till träffen när kursstarten närmar sig.

För att kunna genomföra kursen behöver du:

  • Tillgång till dator eller surfplatta
  • En stabil internetuppkoppling
  • Ett headset med mikrofon kan vara bra att ha men är inte nödvändigt

Även ni som tänker genomföra utbildningen tillsammans i arbetsgruppen och endast använda en dator och en länk behöver göra en anmälan per person. Anmälningsuppgifterna behövs för statistik och eventuella kursintyg.

Tillbaka till kalendarium