Välkommen till Vårsalongens e-tjänst. Här fyller du i och skickar in din ansökan.

Börja med att läsa igenom Reglerna för ansökan . Den innehåller bl.a. viktig information om prissättning av dina verk och bildupphovsrätt gällande Vårsalongen.

Du har möjlighet att gå tillbaka till ansökningsformuläret under hela ansökningstiden för att göra uppdateringar eller ändringar. Tänk på att klicka ”Spara” innan du lämnar sidan. När du har klickat ”Skicka in” kan du inte längre göra några ändringar, det är den versionen av din ansökan juryn kommer att se.

Sista ansökningsdag är fredag 8 oktober 2021 kl. 13.00.

Vem kan ansöka?

Alla som är bosatta eller vistas en längre tid i Sverige och är födda 2003 eller tidigare, kan söka till Vårsalongen 2022. Enskilda personer såväl som grupper är välkomna att ansöka.

Vad kostar det?

Anmälningsavgiften är 300 kr per person/grupp och betalas med kort direkt i ansökningsformuläret eller genom insättning på Liljevalchs plusgiro.

Logga in?

För att ansöka måste du skapa en inloggning i Stockholms stads system. Klicka på ”Påbörja din ansökan” och följ instruktionerna. Du loggar in med bank-id eller e-postadress. Du måste sedan använda samma inloggningssätt under hela ansökningsprocessen, om du väljer att inte slutföra den på en gång.


Förbered din ansökan

  • Du kan söka med högst 5 bidrag varav högst 1 film/animation.
  • Samtliga verk måste vara till salu.
  • Fotografierna av verken ska vara i formatet .jpg eller .jpeg.
  • Videoverk ska vara i formatet .mov, .mpeg, .mpg, .mp4 eller .mp3.
  • Projektbeskrivningar av installationer och liknande ska vara i formatet .pdf., .doc eller .docx
  • Priset du anger är bindande och ska inkludera allt som köparen ser (dvs inkl. ram och liknande) samt Liljevalchs provision om 30 procent.
Sista ansökningsdag är fredag den 8 oktober kl. 13.00.
Du behöver en e-postadress eller bank-id för att logga in. Du måste logga in på samma sätt under hela ansökningsprocessen. T.ex. om du påbörjat din ansökan via bank-id och inte slutför den direkt måste du alltså logga in med bank-id även nästa gång.
Juryns utslag sänds ut per e-post eller vanlig post i slutet av november 2021. De som har antagits meddelas per brev och får närmare information om inlämning av antagna verk, rutiner för försäljning osv.
Om ditt verk blir antaget ska det lämnas in i januari 2022, närmare info skickas ut tillsammans med antagningsbeskedet.
Deltagaren står själv för packning och transport av sitt/sina verk till Liljevalchs samt ev. transportförsäkring, liksom för återtransport efter utställningens slut.
Vid försäljning av de utställda bidragen tar Liljevalchs ut en provision om 30 procent. Försäljningspriset du anger på ansökningsblanketten ska därför inkludera provisionen. Du får betalt, med avdrag för försäljningsprovisionen, när köparen/köparna erlagt full betalning. Sålda verk lämnas ut av Liljevalchs till köparna.
Konstnärerna Julia Peirone och Stina Persson, samt Mårten Castenfors, Liljevalchs chef, som är juryns ordförande.
Utställningen pågår 4 februari – 10 april 2022.
Du kan kontakta Liljevalchs antingen via formuläret under fliken Kontakt i den digitala ansökningsblanketten, via mail till varsalongen@stockholm.se eller tel. 08-50831330 (måndag-fredag 9.00-12.00) Har du inloggningsrelaterade problem ska du kontakta Stockholms stad på e-support@​stockholm.se
Klicka på Skicka in, välj att du vill betala med Plusgiro och godkänn alla steg. Det som händer efter du godkänt och skickat in är att du får ett mejl med Liljevalchs kontouppgifter. Du kan bortse från detta mejl om du redan betalat in i förväg. Du behöver inte sätta in pengar igen.
Alla som är bosatta eller vistas en längre tid i Sverige och är födda 2003 eller tidigare kan söka till Vårsalongen 2022. Enskilda personer såväl som grupper är välkomna att ansöka.
Anmälningsavgiften är 300 kr.
Du betalar antingen med kort direkt i den digitala ansökan, eller så sätts den in på Liljevalchs plusgiro 310 66-4 (vid PG-betalning märk betalningen med personnummer och namn). Vi ser helst att du betalar med kort. Anmälningsavgiften ska sättas in till Liljevalchs senast den 8 oktober för att din ansökan ska vara giltig. (Vi är medvetna om att det sen kan ta ett par bankdagar innan pengarna dyker upp hos oss, det är ok.)
Du måsta ha Skickat in din digitala ansökan senast kl. 13.00 fredag den 8 oktober 2021. Obs! det räcker inte med att spara ansökan, du måste klicka på "Skicka in" i sista steget av den digitala blanketten.
Du kan söka med högst 5 bidrag varav högst 1 film/animation. Samtliga verk måste vara till salu. Verken får högst vara tre år gamla och ska helst inte ha varit utställda tidigare. Obs! Ev. videoverk läggs in under Verk 1 i din digitala ansökan.
Verken du söker med måste vara till salu under Vårsalongen om de antas till utställningen.
Uppgifter om pris och antal till salu (om verket säljs i upplaga) är bindande och kan inte ändras i efterhand. Priset ska inkludera allt köparen ser (dvs inklusive ram och liknande) samt Liljevalchs provision om 30 procent. Priset du anger ska vara skäligt ur försäkrings- och marknadsmässig synpunkt.
Att du skickar in fotografier på dina verk och ansökan betyder att du ger Liljevalchs tillstånd att publicera bilden/bilderna i katalogen och på Liljevalchs webbplats utan ersättning. Det betyder också att du godkänner att fotografiet erbjuds till pressen för fri publicering i samband med mediebevakningen av Vårsalongen. Mediebevakning i form av tv-inslag från Vårsalongen kan förekomma, om ditt/dina bidrag kommer med i utställningen betyder det också att du godkänner att tv-inslag görs från utställningen och kan visas utan ersättning som ett led i mediebevakningen av Vårsalongen.